Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



SOULFINGERS & BIG BAND HRT (HRVAšKA)



Prizorie: Večerov oder
as: 09.07.2005 ob 21.30

SOULFINGERS & BIG BAND HRT:

The Double Trouble Brothers: Mr.Dee & Mr.Age (vokal)

The Pinky Sisters: Miss Red Hunter & Miss Khalos Geros (vokal)

Mr. Smiley (bas), Mr. Hurly Curly Guy (kitara), Nyikoszi Akashi (bobni)

Mario Romario(saksofon), Mr.Kaiser (trobenta), Mr.Wybord Keyboard (klaviature)

BIG BAND HRT, dirigent: Silvije Glojnarić


Do današnjega dne so imeli Soulfingersi priložnost nastopiti na številnih festivalskih odrih širom Evrope. Nekaj morda najprestižnejših med temi je: Festival jazza v Montreuxu, beneški, sarajevski ter motovunski filmski festival. Poleg tega so nastopili na številnih odrih mednarodnih prireditev, kot so smučarska pokala v Kitzbühlu in Soldnu, svetovni pokal v snowboardu v Boi Taullu (Španija), Leysinu (Švica) in Val di Sole (Italija), budimpeški Pepsi Siget ter Villa Nova blues festival. Oder so si med drugim delili že z nekaterimi najbolj zvenečih svetovnih glasbenikov. Med temi zagotovo izstopajo B.B. King, The Blues Brothers Band, David Bowie, Miriam Makeba, Georgie Fame in Makoto Ozone.

Soulfingersi so na slovenski glasbeni sceni aktivni in prisotni že več kot 10 let. Svoj prvi slovenski koncert so imeli prav v Mariboru, zato so na to mesto on Dravi še posebej čustveno navezani. Nenazadnje so ga celo izbrali za snemanje »zimskega« video spota za pesem »Do you love me«.

To emocionalno vez so še dodatno utrdili nastopi na Zlati Lisici in seveda Festivalu Lent. Po tem ko jih je mariborsko občinstvo tako toplo sprejelo, so se odpravili v druga slovenska mesta. Danes lahko s ponosom rečejo, da v Sloveniji skorajda ni mesta ali prizorišča, na katerem že ne bi nastopili.

Tako kot se zločinci radi vračajo na mesto zločina, Soulfingesi z velikim veseljem že četrtič prihajajo na Festival Lent. Tokrat sta se energična brata Denis in Haris odločila, da poleg svojih čudovitih soul div, združenih v duet Pinky Sisters, in zvestega spremljevalnega benda s seboj pripeljeta še Big Band Hrvaške Radio Televizije, takorekoč creme de la creme hrvaških jazzovskih glasbenikov, ki jih vodi maestro Silvije Glojnarič.

Obiskovalce Večerovega odra bodo Soulfingersi na svoj tipičen način popeljali v magični svet soula in jim dokazali, da je njihov sleherni koncert vrhunski glasbeno-scenski dogodek. Poleg tega bodo z gala koncertom na Festivalu Lent promovirali svoj novi album »…no fingers like Souldfingers«.

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj