Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



KVARTET SAKSOFOBIJA



Prizorie: Umetnostna galerija Maribor
as: 08.07.2005 ob 19.00

Nastopajo:

Rok Volk – sopranski saksofon

Irena Šmid – altovski saksofon

Mladen Jakšič – tenorski saksofon

Nina Rogina – baritonski saksofon


Kvartet Saksofobija sestavljajo mladi glasbeniki, študentje v razredu izr. Prof. Matjaža Drevenška na ljubljanski Akademiji za glasbo. Na 32. državnem tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov (2003) so prejeli 1. nagrado in zlato plaketo v 3. kategoriji komorne zasedbe s pihali pod mentorstvom red. prof. Božidarja Tumpeja. Vsi štirje člani kvarteta se redno izpopolnjujejo pri priznanih profesorjih, kot so: Claude Delangle, Vincent David, Arno Bornkamp, Jean-Denis Michat, Jean-Yves fourneau, Eugene rousseau, Steve Mauk, William H. Street, thomas Patrick Walsh, Dragan Sremac, Saša Nestorović, Goran Merčep in drugi. Septembra 2003 so se udeležili mednarodnega seminarja za komorno glasbo v Weikersheimu v Nemčiji kot nagrada Glasbene mladine Slovenije za 1. mesto na državnem tekmovanju. V okviru cikla GM oder so v oktobru 2003 nastopili v krajih po Sloveniji: Škofja Loka, Celje, Postojna, rogaška Slatina in Ljubljana. Novembra 2004 so na 2. tekmovanju Vladimir Lovec – Ivan Šček za komorne skupine od dua do kvinteta prejeli 2. nagrado in srebrno medaljo. Januarja 2005 so sodelovali na koncertu posvečenemu skladatelju Primožu Ramovšu.


ROK VOLK (1983) je začel igrati saksofon pri osmih letih. Po končani glasbeni šoli je nadaljeval šolanje na Umetniški gimnaziji v Mariboru pro prof. Petru Krudru, sedaj pa je študent 3. letnika Akademije za glasbo v Ljubljani. Od oktobra 2004 je tudi študent v razredu Jean-Yvesa fourmeauja na Conservatoire National de Region Cergy-Pontoise in na Coservatoire Supeireur de Region de Paris v razredu Phillippa Portojoieja. Na državnem tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov leta 1998 je prejel zlato plaketo in 2.- nagrado v kategoriji solo saksofon, leta 2000 zlato plaketo in 3. nagrado v 2. kategoriji komorne zasedbe s pihali, leta 2001 je v kategoriji solo saksofon prejel 1. nagrado (100 točk) in priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe. Udeležil se je tudi mednarodnih tekmovanj: Verdi Note v Rimu (1. mesto) in Evropsko tekmovanje mladih saksofonistov v GApu (Francija), kjer je dosegel 2. mesto.


IRENA ŠMID /1978) je po končani glasbeni šoli v Škofji Loki, kjer je najprej igrala flavto pri prof. Dragi Ažman, nato pa saksofon pri prof. Aljoši Deferriju, nadaljevala šolanje na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani pri prof. Mihi Hawlini (1. in 2. letnik), pri prof. Dejanu Prešičku pa je končala 3. in 4. letnik. Sedaj je študentka 4. letnika Akademije za glasbo v Ljubljani, končuje pa tudi študij pedagogike na Filozofski fakulteti v Ljubljani.


MLADEN JAKŠIČ (1980) je začel svojo glasbeno pot v Karlovcu, kjer se je šolal do 3. letnika srednje glasbene šole, nato pa je nadaljeval na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani. Sedaj je absolvent Akademije za glasbo. Na državnem tekmovanju mladih hrvaških glasbenikov je leta 1998 prejel 2. nagrado, na tekmovanju Lions kluba v Reki pa je izmed 70 kandidatov prišel med 10 finalistov. Kot solist je nastopal v zagrebškem gledališču Vidra in hrvaškem Glasbenem zavodu.


NINA ROGINA (1983) je končala glasbeno šolo na Ptuju pri prof. Antonu Horvatu ter Glasbeno gimnazijo v Mariboru pri prof. Betki Kotnik, kjer je leta 2002 maturirala. Trenutno je študentka 2. letnika Akademije za glasbo v Ljubljani, vzporedno pa študira tudi muzikologijo na Filozofski fakulteti. Na 22. državnem tekmovanju mladih slovenskih glasbenikov v kategoriji solo saksofon je prejela 2. nagrado ter tri leta kasneje na istem tekmovanju še 3. nagrado, leta 2000 je v kategoriji komornih skupin s pihali prejela zlato priznanje in 3. nagrado ter zlato plaketo. Leta 2001 je na mednarodnem tekmovanju Alpe-Jadran-Donava v Krškem prejela 2. nagrado.


SPORED:


A. Dvořák (transkripcija: Claude Voirpy):

Quatour op.96 - Vivace ma non troppo


J. Francaix:

Petit quatour

Gaguenardise

Cantilène

Sérénade comique


J. Wolfe:

Quartet

Fast and syncopated, then steady

Andante

Minimal mouvement

Waltz

Brisk but unhurried

***

A. Piazzolla (transkripcija: Claude Voirpy):

Histoire du tango

Bordel 1900

Café 1930

Night Club 1960


J.Pucihar:

Saxophony


T.Escaich:

Tango Virtuoso

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj