Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



WE WILL ROCK YOU


English student Theatre, II. Gimnazija Maribor


Prizorie: Glavni oder na Dravi
as: 03.07.2005 ob 21.30

Režija: Emil Pečnik

besedila: Ben Elton

glasba: Queen

glasbena priredba: Danilo Ženko

koreografija: Mojca Babič Kurbus

kostumografija, scenografija: Zvonko Babič Kurbus

nastopajo: English Student Theatre, II. gimnazija Maribor


WE WILL ROCK YOU je muzikal z najuspešnejšimi songi angleške skupine Queen in njihovega pevca Freddyija Mercuryja, ki je preminil za AIDS-em Ieta 1991.

Zgodba je postavljena v leto 2304, na planet Ga Ga, ki so ga nekoč imenovali Zemlja. Globalizacija je popolna: mladina povsod gleda iste filme, posluša isto glasbo, se oblači v enaka uniformirana oblačila. Glasbeni inštrumenti so prepovedani. Računalniško podjetje Globalsoft 'proizvaja' le računalniško glasbo, uspešnice so programirane vnaprej.


»No escape from reality«. (iz pesmi Bohemian Rhapsody)


Navkljub vsemu se širi uporništvo. Tam daleč spodaj v podzemlju živijo namreč uporniki Bohemi, ki verjamejo, da je nekoč bila glasba drugačna, da so bile glasbene skupine z uspešnicami, ki so jih sami napisali in da je bila glasba izraz njihovih čustev in razpoloženja. Ta čas imenujejo Rapsodija.


»Open your eyes, Iook up to the skies and see«


Legenda pravi, da so na planetu Ga Ga še vedno inštrumenti iz tistega zlatega obdobja rock glasbe, le da so nekje zakopani. Zato Bohemi potrebujejo junaka, ki jih bo našel. Je morda Galileo ta junak?


»He's just a poor boy from a poor family«


Žal pa Ga Ga policisti, s Kashoggijem na čelu, iščejo Galilea in njegovo dekle Scaramouche. Če ju najdejo, ju zagotovo predajo v nemilost Killer Queen, poslovni ženski, ki vodi Globalsoft podjetje. Ta ju bo zagotovo poslala v Deželo sedmih rženih jezer - the Seven Seas of Rhye, kamor pošlje vse sumljive upornike, da jim sperejo možgane. In kje so ti inštrumenti, ki lahko odrešijo planet Ga Ga?


»Anywhere the wind blows«



 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj