Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



BELFAST FOOD (HRVAšKA)



Prizorie: Večerov oder
as: 24.06.2005 ob 21.30

Nastopajo:

Alen Širola (bas, vokal)

Erik Malnar (kitara, banjo, vokal)

Marko Anić (harmonika, flavta, kitara, vokal)

Marko Jurić (bobni)

Sebastian Mavrić (violina, vokal)


BELFAST FOOD deluje že od leta 1992. Sprva se je trojica glasbenikov pojavljala pod imenom IMA TU NESHTO. Inspirirani z irsko ljudsko glasbo so s pomočjo prijateljev v dublinskem Irish Folk Societyem zbrali zavidljivo količino notnega in glasbenega materiala.

Prvenec je bila plošča »Live in Rijeka«, na kateri so specifičen irski melos dopolnili z rockovsko energičnostjo, a kljub temu obdržali prepoznavno barvitost irske ljudske glasbe.

Ob tradicionalnih skladbah (The Foggy Dew, The Irish Rover, Star of the County Down) je na zgoščenki tudi nekaj priredb (Brother, MacGowan, Dylan) in dve lastni skladbi. Z velikim številom koncertov so samo potrdili svojo nadarjenost.

Leta 1999 so na zapuščenem delu otoka Krk posneli svoj novi CD »Zašto Zato« s 15 skladbami, ki so naletele na zelo odmevne kritike. Zgoščenka je zmes tradicionalnega in sodobnega, saj so pri delu uporabili sodobno elektroniko.

Pri realizaciji projekta je sodelovalo nekaj znanih glasbenih gostov (etno instrumentalist Stjepan Večković na slavonskih gajdah, Alen Marin iz skupine »Kojoti« z didgeridoojem, spremljevalni vokal Davor Dretar - Drele).

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj