Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



VLADO KRESLIN



Prizorie: Jurčkov oder
as: 04.07.2005 ob 20.10

Nastopa:

Vlado Kreslin (vokal, kitara)


Vlado se je leta 1983 priključil skupini Martin Krpan. S številnimi kadrovskimi zamenjavami in precejšnjo priljubljenostjo je skupina obstajala do leta 1991, ko so kmalu po predvozaškem nastopu z Bob Dylanom na stadionu v Ljubljani, prenehali delovati. Vlado je vsa leta vzporedno deloval z različnimi glasbeniki in avtorji (predvsem z Mirom Tomassinijem). Leta 1991 je izšel CD Namesto koga roža cveti. V Kreslinovem rojstnem kraju Beltincih so po mnogih letih znanstva na nekem pikniku z Vladom zaigrali Jože Kociper (roj. 1905) in Janez Kociper (roj. 1910), ki so z Mihaelom Miškom Baranjo in Tonekom Rajnarjem sestavljali kultno ljudsko godčevsko skupino Beltinška banda. In rodil se je CD Spominčice. V spomin na preminulega Miško, je leta 1993 Banda izdala koncertno ploščo Najlepša leta našega življenja (Vlado Kreslin in Beltinška banda).

V času bosanske vojne je Vlado pogosto nastopal po begunskih centrih in s skupino mladih pregnancev, ansamblom VALI, posnel CD bosanskih ljubezenskih sevdalink, izdan samo v humanitarne namene.

Leta 1997 je nastopil na evforičnem mega koncertu skupaj z Lovšinom in Predinom. Kmalu po tem, se je izpeljal serijo koncertov v Avstraliji, Argentini in Urugvaju in se odpravil na prvo Turnejo s Hansom Thessinkom.

V jeseni 1998 izide Muzika, netipični, "experimentalni" CD s sedmimi različnimi etničnimi godbami: glasbo iz Prekmurja, Istre, Gorenjske, Međimurja (Hrvaška), bosanskimi sevdalinkami, cigansko glasbo iz jugovzhodne Evrope in bluesom, z avtentičnimi izvajalci, ki so bili v prejšnjih letih gostje na Vladovih koncertih.

Leta 1999 izda dve knjigi, Besedila pesmi v treh jezikih in Pesmarico, zbirko notnih zapisov in besedil. Naslednje leto je spet leto nastopov. Kreslin se odpravi na turnejo za slovenske zdomce po ZDA, poleti se udeležuje festivalov v Nürnbergu, na Dunaju in Solinu, jeseni pa se še enkrat odpravi v Avstralijo. Leto zaključi z izdajo album Ptič, ki ga mnogi kritiki ocenjujejo kot njegovo najbolj zrelo delo, in zgodovinskih koncertom v Sarajevu, kjer so poleg njega nastopili še Đorđe Balašević, Oliver Dragojević, Kemal Monteno, Duško Gojkovič in Indexi).

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj