Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



OMAR NABER & BAND, YOGURT



Prizorie: Večerov oder
as: 27.06.2005 ob 21.30

OMAR NABER & BAND:

Omar Naber (vokal, kitara)

Jaka Lipar (bobni)

Jure Golobič (kitara)

Miha Gorše (klaviature)

Lenart Božič (bas)


Omar Naber prihaja iz Ljubljane, kjer živi od svojega rojstva. Osnovni šoli je obiskoval na Poljanah in kasneje za Bežigradom. Končal je Srednjo šolo za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo - smer zobotehnik. V letih šolanja se je navdušil za glasbo, v drugem letniku se je priključil mešanemu mladinskemu pevskemu zboru ljubljanskih srednjih šol Veter, ki ga je vodila ga. Urša Lah. Bolj kot petje ga je na začetku pri glasbi zanimala kompozicija, harmonija, aranžerstvo in podobno. Šele sčasoma je spoznaval, da bi bil lahko tudi dober pevec. V tem obdobju je ustanovil tudi svoj rock band, s katerim so preigravali predvsem lastne skladbe in imeli tudi nekaj nastopov. Band z manjšimi kadrovskimi spremembami deluje še danes.

Po dveh letih v zboru Veter se je Omar odločil za solo petje. Njegov učitelj je bil prvi basist ljubljanske opere g. Sandi Čanov, pri kateremu je uril svoj glas štiri leta.

Po končani srednji šoli je opravil polletno pripravništvo v zobotehničnem laboratoriju v ljubljanskem Nebotičniku. Nemirni duh mu ni dal miru in kmalu je ugotovil, da to delo ni zanj. Vpisal se je na Visoko šolo za turizem v Portorožu, v istem letu pa je spoznal tudi nekaj glasbenikov, od katerih je izvedel, da se da pri nas živeti tudi od glasbe. Tako se je še pred zaključkom prvega letnika odločil, da šolanje pusti in se v celoti posveti glasbi in upa, da se je odločil prav.

Prav zaradi tega se prijavi na tekmovanje Bitka talentov na nacionalni televiziji, kjer tudi zmaga. Glavna nagrada za zmagovalca je snemanje plošče in pogodba z založbo Nika records ter udeležba na EMI.

Proti koncu leta 2004 izda prvi singl »Vse, kar si želiš« , ki postane najuspešnejši singl v letu 2005 do sedaj.

Na začetku februarja nastopi na EMI, kjer potrdi svoj zvezdniški status ,saj osvoji srca slovenske publike s pesmijo Stop, ki mu nakloni največ glasov in si zato v hudi konkurenci pribori zmago.

Februarja izide njegov prvi album s preprostim naslovom OMAR. Na albumu je tudi že znana uspešnica Vse, kar si želiš in zmagovalna skladba letošnje Eme z naslovom Stop. Album je od vsega začetka na vrhu lestvic in je še vedno najbolj prodajani album leta 2005.



YOGURT:

Nina Košir (vokal)

Marko Zorec (kitara)

Danijel Rajh (bas)

Aleš Uranjek (bobni)


Bend je nastal novembra 2000. Kitarist Marko Zorec je k sodelovanju povabil 3 mlade glasbenike, zasedba je dobila ime Yogurt. V naslednjih 3 letih so izdali plato Brez kisika, posneli 2 videospota (za komada To je voodoo in Vse kar si želim) in nastopili na 64 koncertih. Konec leta 2003 so se fantje sporazumno razšli z dotedanjo pevko Vesno Vukovič, nastopil je čas za spremembe.

Bendu se je priključila nova pevka, Nina Košir. Na kitari je ostal Marko Zorec, na basu Danijel Rajh in na bobnih Aleš Uranjek. Ker je bilo takoj jasno, da je v ekipi zavladalo pravo vzdušje, se je v začetku leta 2004 Yogurt zaprl v studio in posnel plato Elektrika, drugo po vrsti.

Tudi tokrat se je Yogurt pri snemanju držal svoje ideje, ki jo je preizkusil že pri prvi plati. Vse komade je znova napisal Marko Zorec, ki je bil hkrati tudi tonski mojster in producent. Ekipa je spet snemala v njegovem domačem studiu.

Od januarja 2005 igra bend spet v živo.


 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj