Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



ALJOŠA JERIČ QUARTET (ITALIJA, SLOVENIJA)



Prizorie: Jazzlent
as: 03.07.2005 ob 22.00

Sodelujejo:

Aljoša Jerič (bobni)

Francesco Bigoni (tenor saksofon)

Bruno Ceselli (klavir)

Danilo Gallo (kontrabas)


ALJOŠA JERIČ KVARTET nam bo pričaral izvrsten jazz koncert. Kvartet, ki ga vodi Aljoša Jerič, dopolnjujejo mednarodno priznani jazz glasbeniki, in sicer Igor Lumpert (SLO) na saksofonu, Bruno Ceselli (ITA) na klavirju ter Danilo Gallo (ITA) na kontrabasu. Repertoar sestavljajo originalne kompozicije. Cilj štirih glasbenikov je izviren pristop k že uveljavljeni moderni newyorški jazz improvizaciji. Gre za glasbenike s podobnimi stilističnimi pogledi, tako da ni naključje njihova mešana nacionalna pripadnost, v duhu pristopa novih članic v Evropsko Skupnost, ki postaja na ta način ne samo ekonomsko ampak tudi kulturno-stilistično razpoznavna realnost.


ALJOŠA JERIČ (bobni): rojen v Kopru, diplomira na tržaškem konzervatoriju v klasičnih tolkalih. Vzporedno, ob študiju klasike se zanima za jazz ter afro-kubansko glasbo z raznimi potovanji v New York ter Havano. Študira z glasbeniki, kot so Jimmy Cob, Albert »tootsie« Heat, Victor Lewis, Bobby Sanabria, Jose Luis Quintana »Changuito«, Steve Berrios ter Roberto Pilotto. Leta 2001 snema CD za Vitlija Osmačka na Kubi v znamenitem studiu Egrem (poznan širši javnosti po filmu Buena Vista Social Club) skupaj z glasbeniki, kot so Tony Perez, Frank Rubio, Mario Rivera (Los Van Van) ter Coco Freeman. Med mnogimi glasbeniki, s katerimi sodeluje in igra po celi Evropi, so Barry Harris, Toni Perez, Hector Martignon, Renato Chicco, Giorgio Pacorig, Karen Asatrian, Oscar Marchioni, Dejan Pecenko, Giovanni Maier, Alex Milo, Danilo Gallo, Marc Abrams, Jacko Schoonderwoerd, Gianni Basso, Wolfgang Puschnig, Daniele D'agaro, Tobias Delius, Robert Bonisolo, Francesco Bearzatti, Nevio Zaninotto, Gaetano Valli, Royce Campbell, Andrea Allione, Primus Sitar, Primoz Grasic, Saverio Tasca, Dusko Gojkovic, Kyle Gregory, Gianluca Petrella.


DANILO GALLO (kontrabas): rojen na jugu Italije (Foggia 1972). Po začetnem študiju klasike se je odločil za jazz. Izpopolnjeval se je na konservatoriju v mestu Bari, kjer je tudi začel s prvimi nastopi z glasbeniki, kot so Claudio Fasoli, Mark Murphy, Franco Cerri. Pozneje se je preselil severneje v Benetke, kjer se sodelovanja in nastopi po celi Evropi z znanimi glasbeniki kar vrstijo; med njimi so Benny Golson, Bob Mintzer Paul Jeffrey, Chris Speed, Renato Chicco, Gianluigi Trovesi, Paolo Birro, Kyle Gregory, Robert Bonisolo, Bobby Durham, Massimo Farao', Luigi Bonafede, Christian Meyer, Pietro Tonolo, Bob Mover, Marcello Tonolo, David Boato, Romano Mussolini, Roberto Magris, Marco Castelli, Jean Paul Lochet, Rosemarie Navach, itn. Med drugim je tudi clan Thelonious Monk Big Banda, ki mu dirigira Marcello Tonolo.

(Več na www.jazzitalia.net/artisti/danilogallo.asp)


BRUNO CESELLI (klavir): rojen v Italiji. Po končanem študiju klavirja, kompozicije ter dirigiranja se začne zanimati za Jazz, tako da se leta 1980 prijavi na poletni seminar v mestu Siena, kjer se uči pri pianistih, kot so Franco D'andrea, Enrico Pieranunzi in Bruno Biriaco. Do danes je Bruno sodeloval že z mnogimi glasbeniki, kot so Art Farmer, Lee Konitz, Mark Egan, Danny Gottlieb, Sal Nistico, Massimo Urbani, Kenny Wheeler, Ares Tavolazzi, Jean-Loup Longnon, Eliot Zigmund, Cameron Brown, Bob Mover, Lew Soloff, Chris Hunter, Dick Oatts, Larry Ridley, Steve Lacy, Paul McCandless, Ted Curson, Charles Tolliver, Cecil Bridgewater, Dick Oatts, Mark Murphy, Dewey Redman, Bill Stewart in drugi. Nastopal je na mnogih festivalih, kot so Umbria Jazz, Ženeva, Basel, Frankfurt, Pariz, San Sebastian (Španija), Vienne (Francija), Berlin, Ljubljana, Maribor... Več o njegovem življenju je mogoče prebrati v knjigi Enciclopedia del Jazz (Milano-1992).


 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj