Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



ADI SMOLAR



Prizorie: Jurčkov oder
as: 30.06.2005 ob 20.10

Nastopa:

Adi Smolar (kitara, vokal)


Adi Smolar je samosvojo kantavtorsko pot začel v zgodnjih osemdesetih letih. Čeprav je veliko nastopal in postajal iz dneva v dan popularnejši, je prvo kaseto v samozaložbi izdal šele leta 1991 in jo poimenoval Naš svet se pa vrti.

Po dveh letih je izšla njegova druga kaseta No ja, pa kaj... posneta v živo, ki je hitro postala tudi prodajna uspešnica in je popularizirala Adija po celi Sloveniji.

Tretji izdelek izpod Adijevega peresa sta bili kaseta in zgoščenka Neprilagojen, ki jo je 1994 posnel skupaj z Letečimi potepuhi. Za ta album je prejel platinasto priznanje. Četrta kaseta in druga zgoščenka Bognedaj, da bi crknu televizor je izšla leta 1995 in bila nagrajena s prestižnim priznanjem Zlati petelin in zlato ploščo.

Saj te prime – pa te mine je naslov še enega albuma priljubljenega kantavtorja, s katerim je svoji bogati zakladnici avtorskih skladb dodal še petnajst novih. Na vprašanje od kod jemlje vedno sveže in aktualne ideje, Adi kratko odgovarja: »Iz življenja!« Kakor se vrti naš svet, se z njim obračajo lepi, veseli, smešni pa tudi žalostni trenutki, ki sestavljajo naš vsakdan in Adi je dovolj tenkočuten avtor, da jih opazi in po svoje komentira, karikira, predela in nam jih poda na svojski način, poln duhovitih domislic in tudi grenkih spoznanj.

Adi Smolar je nosilec najplemenitejšega izročila avtorske glasbe saj, ne meneč se za trenutne glasbene trende, še vedno ostaja zvest sam sebi in vedno znova prinaša nič drugega kot življenjske resnice. Poleg tega je Adi brez dvoma tudi občudovanja vreden garač, a nenehno tudi duhovno živ in živahen, vsak trenutek znova vznemirjen od vsega, s čemer ga oblega življenje. Še zmeraj ga zaposlujejo problemi izsredinjenega človeka, še zmeraj v srcu čuti, da temu izsredinjencu nekako pripada kot neprilagojenec in četudi ne more reči, da je v življenju eden izmed poražencev, ravno nasprotno, njegov uspeh tako na delovnem področju kot zasebnem življenju je domala popoln, si ne more kaj, da se ne bi istovetil tudi s tistimi »na robu«.

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj