Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



ROMANA KRAJNčAN Z GOSTI


VEČER ŠANSONOV, GLASBE IN POEZIJE


Prizorie: Sodni stolp
as: 24.06.2005 ob 21.00

Nastopajo:

Romana Krajnčan (vokal)

Blaž Jurjevčič (klavir)

Vita Rošker (violina)

Aleš Avbelj (kontrabas)

Kristijan Krajnčan (bobni)

Gost: pesnik Jaka Košir

Umetniški vodja: Lojze Krajnčan

Avtorji poezije: Tone Pavček, Boris A. Novak, Andrej Rozman Roza, Barbara Gregorič, Anja Štefan, Ksenija Šoster Olmer, Jaka Košir, Marko Kočar in Frane Milčinski.

Avtor glasbe : Lojze Krajnčan


Romana Krajnčan že drugo desetletje uspešno ustvarja in poustvarja za otroke. Cenjena je tako pri pedagogih, strokovnih krogih in starših, otroci pa so jo tako ali tako vzeli za svojo.

Pred kratkim pa nas je prijetno presenetila z odličnim avtorskim albumom NEKAJ JE V ZRAKU, ki pa ga je namenila odraslim sladokuscem glasbe in poezije. Udeležila se je festivala Šanson 2003 in 2005 in bila tudi nagrajena.

Pianist BLAŽ JURJEVČIČ in basist ALEŠ AVBELJ sta me najboljšimi instrumentalisti pri nas. Oba sta člana Big banda RTV SLO in nepogrešljiva v studiu in pri različnih jazzovskih zasedbah.

Violinistka VITA ROŠKER je koncertni mojster orkestra Slovenskega narodnega gledališča v Mariboru ter profesorica violine na srednji GŠ v Velenju.

Bobnar KRISTIJAN KRAJNČAN je najmlajši član zasedbe, saj je letos maturant SGBŠ Ljubljana. Kljub svoji mladosti sodeluje z različnimi zasedbami, tudi kot odličen violončelist, odločil pa se je za študij bobnov na jazz akademiji na Nizozemskem.

Pesnika JAKA KOŠIRJA spremlja poezija že od mladih let. Doslej je izdal tri pesniške zbirke: Draguljarna rim, Smehljaj, Nežnost ter nekaj prevodov.



 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj