Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



GODALNI KVARTET MOZART



Prizorie: Cerkev Sv. Alojzija
as: 01.07.2005 ob 20.30

Nastopajo:

Tamara Bakardžieva – violina

Jasmina Mracsek Nanut -violina

Kristian Kolman – viola

Aleksander Kuzmanovski - violončelo


Godalni kvartet Mozart (10-obletnica), ustanovljen leta 1995, sestavljajo člani opernega in simfoničnega orkestra SNG Maribor in Akademskega godalnega orkestra DGUM, so tudi profesorji na Glasbenih šolah v Celju in Velenju. Ansambel izvaja skladbe za različne komorne zasedbe (trio, kvartet, kvintet), tudi ob sodelovanju alta, pihal, čembala, klavirja. Redno koncertirajo v Mariboru, gostujejo po Sloveniji (Ljubljana, Kranj, Rogaška Slatina, Slovenska Bistrica) in v Zagrebu. Avgusta kvartet čaka gostovanje na Poletnem mednarodnem festivalu v Rovinju.


TAMARA BAKARDŽIEVA, violina, diplomirala na Glasbeni akademiji za glasbo v rojstni Sofiji, študij nadaljuje na Univerzi Mozarteum v Salzburgu. Nagrajena na tekmovanjih v Semmeringu v Avstriji, leta 1999 in 2000. Nastopala solistično in s komornimi ansambli doma in v tujini. Od sezone 2004/2005 deluje v Mariboru v orkestru SNG Maribor, Akademskem godalnem orkestru DGUM in Godalnem kvartetu Mozart.


JASMINA MRACSEK NANUT je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Štiri leta je bila članica Simfonikov RTV Slovenija. V Mariboru deluje od leta 1989 v tukajšnjih orkestrih. Članica Akademskega godalnega orkestra DGUM in Godalnega kvarteta Mozart je od ustanovitve le-teh. Nastopa tudi solistično po Sloveniji in na Hrvaškem z bratom Robertom Mracskom pri klavirju in materjo Miro Mracsek, sopran.


KRISTIAN KOLMAN je končal študij violine in viole na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Izpopolnjeval se je na Univerzi Mozarteum v Salzburgu. Poučuje na Glasbeni gimnaziji v Celju, kjer je tudi vodja oddelka za godala. Je član različnih komornih skupin, redno sodeluje z orkestri v Mariboru. V Godalnem orkestru Mozart igra od njegove ustanovitve.


ALEKSANDER KUZMANOVSKI je po končani SGŠ v rojstnem Skopju nadaljeval študij violončela na Glasbeni akademiji v Ljubljani. Leta 2003 je končal specializacijo na Fakulteti glasbenih umetnosti v Novem Sadu. V Mariboru deluje od leta 1995 v orkestru Opere SNG Maribor in drugih orkestrih, tudi v Akademskem godalnem orkestru DGUM. Nastopal je z recitali in kot solist s Simfoničnim orkestrom v Skopju, po Sloveniji in na območju nekdanje Jugoslavije. Redno nastopa na recitalih ob sodelovanju klavirja v Mariboru, po Sloveniji in v tujini. Od leta 2004 je profesor violončela in komorne glasbe na Glasbeni gimnaziji v Celju in drugih mestih. Redno sodeluje z Godalnim kvartetom Mozart.


SPORED:


Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791):

Godalni kvartet v Es-duru, KV 160

Allegro

Un poco Adagio

Presto

***

Joseph Haydn (1732-1809):

Godalni kvartet, op. 3/5 v F-duru

»Serenaden Quartet«

Presto

Andante cantabile

Menuetto Trio

Scherzando

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj