Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



LITTLE PIGEON'S FORHILL BLUES (HRVAšKA)



Prizorie: Ostala prizorišča (CANTANTE café)
as: 09.07.2005 ob 22.00

Sodelujejo:

Ante Prgin (kitara, vokal)

Tomislav Goluban (ustna harmonika, vokal)

Nikola Herceg (bas)


Little Pigeon's ForHill Blues je country-blues projekt, nastal 2001. Prvotna člana sta bila Ante Prgin, znan hrvaški kitarist skupine »Fali V« in profesor na zagrebški akademiji roka, ter Tomislav Goluban samouki mojster ustne harmonike. Novembra 2002 se jima je pridružil basist Nikola Hercek. Bas je obogatil zvočno sliko, medtem ko je tematska usmerjenost ostala nespremenjena.

Repertoar zasedbe temelji na starem delta-bluesu v kombinaciji z reggae in funk akordi. Največji vpliv nanj so imele stare legende bluesa Sonny Terry & Brownie McGhee, Robert Johnson, Big Bill Broonzy, Sonny Boy Williamson in drugi.

Od pomembnejših nastopom v živo izpostavljajo gostovanje v zagrebškem klubu »Sax«, na festivalu »Blues u Hrvata«, nastop v K.D. Vatroslav Lisinski v sklopu »Proljetne revije jazza 2002«, gostovanje v televizijski oddaji »Dobro jutro Hrvatska«, nastop na splitskem »Blues Weekend-u«, ki ga je v živo predvajal Hrvaški radio, posneli so še dokumentarno oddajo »Jazz za začetnike. Kako poslušati jazz?«, nastopili pa so tudi že v Sloveniji.

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj