Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



DUO CASSONE - FRIGÉ (ITALIJA)



Prizorie: Stolna cerkev
as: 07.07.2005 ob 20.30

Nastopata:

Gabriele Cassone – baročna trobenta

Antonio Frigé – orgle


Gabriele Cassone in Antonio Frigé sta kot duo pričela sodelovati leta 1982 in v skoraj 20 letih skupnega dela sta se uveljavila v glasbenih krogih s harmonijo, natančnostjo in mnogostranskostjo igranja. Njun glavni cilj združevanje Italijanske in Angleške glasbe iz obdobja baroka z instrumenti, ki so izvirali iz tega časa ter skozi to doseči zvok, ki bi bil najbolj istoveten zvoku tedanjega obdobja. Nastopala sta na prestižnih mednarodnih festivalih (glasbeni večeri v Milanu, Mednarodni teden orglarjev v Innsbrucku, Mednarodni festival organistov v Rimu, pa na festivalih v Luisiani, na Nizozemskem, leta 1992 sta bila vabljena na turnejo koncertov in seminarjev na državni univerzi Floride, Kentuckyja, Tenneseeja in Georgie v ZDA.

Vedno zelo aktivna snemata za Dynamic.


GABRIEL CASSONE, rojen v Udinah, kjer je končal v letu 1976 svoje glasbeno šolanje ter nato tudi diplomiral. S sedemnajstimi leti se je pridružil ansamblu Orchestra Pomeriggi Musicali, v katerem je sodeloval 13 let. Kot samostojni umetnik je dosegel številna priznanja doma in na tujem, med drugim v Marchneukirchnu in Tulonu. Posnel je veliko koncertov na baročni trobenti z Accademio Bizatino, z ansamblom Concerto Iataliano, orkestrom S. Petronia v Bologni in drugimi. Izvedel je seminar na Mozarteumu v Salzburggu, ter recital v Carnegie Hall v New Yorku, pravkar pa je končal turnejo po Nizozemskem, Poljskem in v Franciji.

Trenutno poučuje na glasbenem konservatoriju v Novari in prireja mojstrske tečaje na konservatoriju v Lausannu. Igra na trobente Yamahe in na primerke starih instrumentov, ki so jih izdelali Edwards, Barcklay in Somaini.


ANTONIO FRIGÉ, rojen v Milanu, kjer je z odliko diplomiral orgle in orgelsko kompozicijo na konservatoriju G. Verdija. Zmagal je na številnih državnih tekmovanjih, kar je vodilo v številne koncerte po Evropi in Združenih državah Amerike v najbolj prestižnih družbah. Še posebej je študiral literaturo 17. in 18. stol. in nastpla na originalnih starih inštrumentih. Kot solist in komorni glasbenik je posnel številne zgoščenke, objavljal pa je tudi različna dela iz glasbene zgodovine. Od leta 12982 igra v duetu Cassone- Frigé, leta 1989 pa je ustanovil še ansambel "Pian & Forte". Trenutno poučuje Basso continuo na mednarodni glasbeni akademiji v Milanu in je uradni organist v cerkvi Saint Francisco di Paola v Milanu.



Spored:


GIROLAMO FANTINI (1602~1675):

Sonata detta del Niccolini

Sonata detta del Vitelli


BERNARDO STORACE (17. stol.):

Ballo della Battaglia (Bojni ples)


G. B. VIVIANI (1638~1692):

Sonata št. 2 za trobento in orgle


ANTONIO VIVALDI (1678-1741):

Koncert v G-duru (Allegro assai - Adagio - Presto)


G. P. CIMA (~1570~1620):

Pesem št. 13

Canzona dette la Novella


A. FALCONIERO (1585-1656):

Batalla de Barabaso y Satanas


***

HENRY PURCELL (1659-1695):

The Prince of Denmarkąs March (Marš danskega princa)

Ayr

Trumpet tune (melodija za trobento)


JOHANN GOTTFRIED WALTHER (1684-1748):

Concerto del Signor Taglietti (Adagio, Allegro, Grave, Allegro)


JOHN STANLEY (1713-1786):

Suite of Trumpet Voluntaries n°2 (Andante - Adagio - Allegro)


GEORG FRIEDRICH HÄNDEL (1685-1759):

Suita v D-duru - iz Glasbe na vodi (Uvertura, Giga, Menuet, Marš št. 1 in 2)

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj