Uvodna stran
Prizorišča
Program
Spremembe, novice
Foto
Splošne informacije
Vstopnice...
Moj Lent
Nagradna igra
Pokrovitelji

Predstava



KVARTET LENTO



Prizorie: Cerkev Sv. Alojzija
as: 05.07.2005 ob 20.30

Nastopajo:

Saša Olenjuk – violina

Rostyslav Denysyuk – viola

Gorazd Strlič – violončelo

Mateja Kremljak – flavta

Gost:

Darko Kovačič - kontrabas


Pri nas zelo redka komorna zasedba flavta, violina, viola in violončelo pod imenom KVARTET LENTO, deluje od leta 2000. Ime je nastalo na pobudo članov in rednega sodelovanja na Festivalu Lent v Mariboru, povezuje pa tudi glasbenike s krajem v katerem živijo in delajo. Vsi so člani opernega orkestra Slovenskega narodnega gledališča v Mariboru in Simfoničnega orkestra SNG Maribor. Tokrat se bodo predstavili še z gostom Darkom Kovačičem na kontrabasu.


SAŠA OLENJUK (violina) je študiral violino na konzervatorju P. I. Čajkovski v Kijevu, pri prof.A.H.Sternu. Po diplomi je prišel v Slovenijo in postal koncertni mojster orkestra SNG Ljubljana, kasneje pa simfoničnega orkestra Slovenske filharmonije. Od 1997. leta dalje je koncertni mojster opernega orkestra SNG Maribor in Simfoničnega orkestra SNG Maribor, deluje pa tudi kot solist in član različnih komornih zasedb.


ROSTYSLAV DENYSYUK (viola) rojen v Brestu (Belorusija); študij v Kijevu. Po študiju je bil član orkestra Državne Opere Taras Ševčenko, ter Državnega simfoničnega orkestra Ukrajine, ob tem pa je poučeval na Državni akademiji za glasbo. Od leta 1998 je član orkestra mariborske operne hiše in Simfoničnega orkestra SNG Maribor. Veliko se posveča tudi komornemu muziciranju.


MATEJA KREMLJAK (flavta) rojena v Slovenj Gradcu; zaključila magisterij na graški Akademiji za glasbo in upodabljajočo umetnost pri prof. Nils-Thilu Kramerju, ter se nato izpopolnjevala na podiplomskem študiju v Italiji (Accademia pianistica di Imola) pri prof. Glaucu Cambursanu in prof. Massimu Mercelliju. Od leta 1998 pikolistka-flavtistka v orkestru SNG Maribor in Simfoničnem orkestru SNG Maribor. Članica KVARTETA FLAVTE BREZ MEJA, dueta ERATO, tria DIO, flamenko skupini CANA FLAMENCA in članica THE FOOL COOL JAZZ ORKESTRA, ukvarja pa se tudi s pedagoškim delom.


GORAZD STRLIČ je prvi violončelist orkestra Opere in baleta SNG Maribor. Violončelo igra od sedmega leta starosti, nižjo in srednjo glasbeno šolo je zaključil pri prof. Vladimirju Kovačiču na SGBŠ Maribor. Je dobitnik številnih nagrad tako pri nas kot v tujini. Najbolj odmevne so: druga nagrada na tekmovanju v Lienzu, tretja in prva nagrada na državnem tekmovanju ter druga nagrada na tekmovanju Alpe Adra v Gorici. Za uspešno umetniško delovanje v času srednješolskega izobraževanja je prejel Klasinčevo nagrado. Več let že uspešno sodeluje na raznih festivalih (Glasbeni september, Festival Ljubljana, Festival Lent). Kot solist je večkrat nastopil z raznimi simfoničnimi orkestri, s katerimi je izvedel naslednje koncerte: Vivaldijev, Haydnov (C-dur), Stamizov (G-dur) ter Elgarjev (e-mol). Za slednjega je prejel Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani. V letu 2004 je z odliko diplomiral v razredu prof. Cirila Škerjanca, kmalu zatem je bil povabljen na sodelovanje z mladinskim orkestrom Gustav Maherl iz Dunaja, s katerim so imeli turnejo po Evropi.


DARKO KOVAČIČ je po končani Srednji glasbeni šoli v Mariboru študiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. A. Boletu. Je prvi kontrabasist orkestra mariborske Opere, bil je tudi prvi kontrabasist orkestra Mariborske filharmonije, deluje pa tudi kot član različnih komornih zasedb, med drugim je sodeloval na mednarodnem festivalu komorne glasbe Glasbeni september.


SPORED:


Ignace Pleyel (1757-1831):

Kvartet za flavto in godala št. 2 v F-duru, op. 41

Allegro

Andante con

Variationi


Franz Krommer:

Kvartet za flavto, violino, violo in violončelo v D-duru, op. 75

Allegro moderato

Minuetto, Allegretto

Adagio

Alla Polacca


Dizzy Gillespie/arr. Izidor Leitinger:

A Night in Tunisia


Saša Olenjuk :

Lent Bossa za flavto in godala

 



Prireditev vam poklanja:


<- Nazaj